Hvidtjørn 250 mg. - 90 Stk.

99,00Kr.  m/Moms

Hvidtjørn kapsler, 90 stk., 250 mg

 

Naturmidler, der virk’li’ virker

Hvilke naturmidler kan virkelig stole på? Her beskriver HÄLSAs læge Karl-Otto Aly de naturmid­ler, som efter hans mening har den bedste virkning.

"Desværre anvender mange naturmidler som et sidste halmstrå. Det er langt bedre at anvende dem i begyndelsen af et sygdomsforløb", siger dr. Karl-Otto Aly.

Naturmidler har en specifik virkning på forskellige symptomer. Men de har også en generel virk­ning og kan hjælpe kroppens selvhelbredende kræfter på gled. Sådan lyder det fra dr. Karl-Otto Aly, overlæge på helsehjemmet Tallmogården og medlem af HÄLSAs ekspertråd. Karl-Otto Aly er uden sammenligning den svenske læge, som har størst erfaring med naturmidler.

- Desværre opsøger mange ernæringsterapeuter og begynder at tage naturmidler meget sent i et sygdomsforløb, når den traditionelle medicinske behandling ikke har haft en tilstrækkelig virkning, siger han. Personligt ville jeg ønske, at det var omvendt.

Når Karl-Otto Aly stiller en diagnose for en patient, forsøger han at have is i maven. - Jeg venter gerne et stykke tid med traditionel medicinsk behandling. Og i nogle tilfælde er kroppens evne til at helbrede sig selv nok til at fjerne sygdommen. Man kan understøtte denne evne med naturmidler, kostterapi og afspændingsøvelser eller ved at skifte miljø.

- Det er ikke alle lægemidler, der kan erstattes af naturmidler. Men mange af de ”tunge” lægemidler kan med fordel erstattes eller kompletteres med naturmidler - specielt i de tidlige stadier af et syg­domsforløb. Man må betragte naturmidler som et komplement - og ikke et alternativ - til andre læ­gemidler.

- Mange af de kendte former for medicin bygger også på planter, siger Karl-Otto Aly. Men i disse tilfælde er de aktive stoffer oftest renfremstillede og standardiserede. Disse lægemidler er som of­test mere aktive og har større virkning end naturmidlerne, men samtidig har de også mere udtalte bivirkninger. Naturmidler virker derimod mildere og har ingen åbenbare bivirkninger ved alminde­lig brug.

Netop det, at der ingen bivirkning er, gør, at mange mennesker foretrækker naturmidler. Og stati­stikkerne viser, at salget af naturmidler er stigende, både i Sverige og i udlandet. På en stor natur­middelkonference i Stockholm fortalte Karl-Otto Aly om de naturmidler, som efter hans mening er de vigtigste. Professor Anders Gustafson fra universitetshospitalet i Lund præsenterede bl. a. fiberpræ­parater. Konferencen var arrangeret af Institute for International Research.

Hvidtjørn er godt for hjertet
Hvidtjørn er en flot busk med rødhvide blomster. Blomster og bær bruges til fremstilling af natur­midler, som findes i form af dråber, dragéer og te.

- Hvidtjørn er mit hjertemiddel, siger Karl-Otto-Aly. Det modvirker, at hjertet slår ekstraslag og kan bruges af personer, som ikke har så store problemer med hjertet, at de har brug for digitalis.

- Hvidtjørn kan desuden forstærke virkningen af digitalis-præparater. Det betyder, at den ordinerede dosis kan nedsættes, hvis man samtidig tager hvidtjørn.

- Hvidtjørn øger blodtilførslen til hjertets muskulatur og forbedrer blodomløbet i hjertets kranspuls­årer. Det påvirker hjertets stofskifte og rytme, så risikoen for uregelmæssig hjerterytme reduceres.

Hvidtjørn er hjertets ven

Et typisk mite-fytoterapeuticum, et mildt plantemiddel til forebyggende og un­derstøttende behandling af hjerte­svækkelse, og som også egner sig til vores husapotek, er hvidtjørn. Det er en af de bedst undersøgte planter. Un­der en stor hvidtjørn-konference, der blev afholdt i München i 1976, hvor resultaterne af en statslig forsknings­bestilling blev sammenfattet, betegne­de man hvidtjørn som ugiftig - også ved længere tids brug. Det er vigtigt, for hvidtjørn har ikke den samme ud­prægede, øjeblikkelige virkning som digitalis eller strophantin; dens hjerte­styrkende virkning udvikler sig først efter længere tids brug, efter cirka 3-6 uger. Men så er virkningen også vedva­rende, uden at der sker en tilvænning­

For hvidtjørns vedkommende frem­hæves især en forbedring af blodcirku­lationen i hjertet, hvilket både skyldes en blid udvidelse af hjertekranskarre­ne, og det er bevist, at hvidtjørn stimu­lerer blodkar til at vokse sammen igen i beskadigede områder i hjertemusk­len. Derfor får man også gode resulta­ter, især hos ældre mennesker. Men en af hvidtjørns stærkeste sider er fo­rebyggelse; hos midaldrende menne­sker, som mærker de første tegn på hjertesvækkelse: kortåndethed, puls­forøgelse og trykkende fornemmelser ved anstrengelser, som man sagtens kunne klare tidligere. Hvis man retti­digt tager hvidtjørn gennem længere tid, kan det overflødiggøre stærkere hjertemidler.

Til behandling af hjerte og kredsløb er først og fremmest hvidtjørn (Crataegus) anvendelig. Vi ved, at denne plante kan påvirke hjertemuskulaturens stofskifte gunstigt og på en »blid« måde for årsage en udvidelse af hjertets kranspulsårer. Disse virkninger indtræder dog først for alvor efter langvarig indtagelse. Men netop derfor tåles den så udmærket, og man behøver hverken at frygte skader eller tilvænning i forbindelse med længere tids brug. Man vil altså med god ret kunne tilråde alle kredsløbslidende hvidtjørn som en vigtig, første forholdsregel.

 

Den enkleste fremgangsmåde er at indtage 1-2 kapsler 1-3 gange daglig før hvert hovedmåltid. Foretrækkes urtete, kan man morgen og aften drikke en kop te fremstillet af lige dele hvidtjørn og hjertensfryd; sidstnævnte tilsættes som smagsforbedrende og be­roligende middel.

Litteratur:
Moderne Pflanzenheilkunde (
1967) Sanitas-Verlag, Bad Wörishofen.
Wolf, H. U.: Hagers Handbuch der Pharmazeuti­schen Praxis, Band 4, Drogen, S. 1040, Springer Ver­lag, Berlin 1992
Leukel-Lent. A., U. Fricke. J. Holzl: Planta Med. 52, , 545-546 (1986)
Gebard, B., G. Trunzler: In: N. Rietbrock, B. Schnie­ders, J. Schuster (Hrsg.) Wandlung in der Therapie der Herzinsuffizienz S. 43-53., Friedr. Vieweg & Sohn. BraunschweigI Wiesbaden 1983
Petkov, E., N. Nikolov, P. Uzunov: Planta Med. 43, 183-186 (1981)
Graham, J. D. P.: J. Quart. Pharm. Pharmacol. 13, 49 (1940)
Costa, R., F. Occhiuto, C. Circosta,
S. Ragusa, G. Bu­sa, F. Briguglio, A. Trovato: Plant. Med. Phytother 20, 115-128 (1986)
Occhimo, F., C. Cireosta, F. Briguglio, A. Tommasi­ni, A. De Pasquale: Plant Med. Phytother. 20, 37-51 (1986)


Health News 2005

 

 

Hvidtjørn 90 kapsler - Phyto-serien - naturlig

Ingredienser pr. kapsel: 250 pulveriseret hvidtjørn, blade og blomster (Crataegus oxyancantha).

 

 

 

 

 

 

Dette er ikke et kosttilskud, men en fødevare.

Anbefalet dosis: 1-2 kapsler 3 gange daglig før måltiderne.1-2 kapsler 3 gange daglig før måltiderne.

Dette er ikke et kosttilskud, men en fødevare. For dem der ikke kan lide lugten eller smagen af hvidtjørnthe.

Dåse m. 90 kapsler. Fås også som urt.